Stadsspel

Tekst en uitleg bij dit spel.

Op deze pagina vind je een kaart van Tongeren met daarop een wandeling die start en eindigt aan onze zaal. Ook vind je hier beneden een aantal foto's. Onderweg ga je opzoek naar de plekjes die voorkomen op de foto's. Bij iedere foto staat een letter. Noteer de letters in de volgorde dat je ze tegen komt tijdens de wandeling. Langzaamaan vormt zich een zin. Uiteraard kan dit helpen bij het zoeken van de plekjes. Stel je bent bezig met het woord Tongeren, en je vond reeds de letters(plekjes) TON, dan kan je meteen uitkijken naar een plekje dat overeenstemt met één van de foto's waarop een G staat. Heb je de oplossing gevonden, plaats dan hier beneden een reactie, maar verklap natuurlijk niet de oplossing! Je kan je oplossing sturen naar bert.tomsin@concordiatongeren.be


Enkele tips:

Op je PC kan je de fotopagina's en kaart downloaden via het knopje rechtsboven van iedere afbeelding, en je kan ook inzoomen door gebruik te maken van de knopjes aan de onderzijde van iedere afbeelding.

Op je GSM moet je de afbeelding even aantikken om zo de afbeelding volledig te openen, ook dan kan je dmv twee vingers te spreiden op de afbeelding inzoomen. (afdrukken is uiteraard ook steeds een optie)

Let op: hou je steeds aan de corona regels en bescherm jezelf en anderen, maar vooral geniet van een wandeling waarbij je ook je ogen de kost moet geven.

De wandelroute beschrijving

Vertrek aan Concordia en wandel over het wandelpad van de wallen richting Moerenpoort. Bekijk alles in de buurt van de poort.

Je hebt reeds 5 foto's ontdekt.

Ga rechts langs moerenpoort tot aan de hoek van het café 't Poorthuis en sla rechts af volg de Sint-Rosastraat tot aan de Sint-Ursulastraat, sla daar de Sint-Ursulastraat in en ga verder in de Brouwerstraat aan je rechtrerzijde. Aangekomen op de Sint-Catherinastraat sla je links af. Neem vervolgens de eerste straat naar links richting slachthuisstraat, vervolg deze naar rechts richting Onder de Linde.

Je hebt ondertussen weer 8 foto's ontdekt.

Onder de Linde tref je nog 5 foto's aan.

Wandel verder naar de Kastanjewal en wandel richting het Skatepark. Vervolg je weg richting het boothuis aan de vijver. Voor dat je aan het boorhuis bent aangekomen kan je weer 4 foto's aan het lijstje toevoegen.

Aan het boothuis vind je ook 1 foto, je wandelt verder rond de vijver en verlaat het park tussen de twee vijvers door naar de Kastanjewal. Je trof hier nog 5 extra foto's aan.

Opnieuw kom je op de kastanjewal. Je wandelt naar rechts richting de frituur. Vervolg je weg via de Looierstraat naar de sint-Jansstraat en wandel verder naar boven via Plein richting de Grote markt.

Als je nu geen 7 foto's hebt ontdekt zal je terug moeten keren tot aan de frituur aan de motten.

Je bent nu aangekomen op de grote markt, hier ga je opzoek naar 3 foto's alvorens via de Graanmarkt en de Allée Verte naar de ingang van het Galloromeins museum te wandelen.

Sinds het verlaten van de markt heb je weer 6 foto's ontdekt.

Vervolg je weg langs de Allée Verte tot aan de Kielenstraat en volg deze tot aan de Predikherenstraat waardat je naar links wandelt. Ga rechtdoor via de Clarissenstraat en aangekomen aan de Leopoldwal sla je weer af naar rechts over het wandel- en fietspad tot aan Concordia. Van aan de ingang van het Gallo Romeinsmuseum tot aan Concordia heb je hopelijk de laatste 8 foto's ontdekt.

We horen graag wat van jou. Laat ons hier weten hoe de wandeling voor jou is verlopen. Wil je gezelschap tijdens de wandeling, laat hier dan weten wanneer je de uitstap gepland hebt. Anderen kunnen jou dan eventueel vergezellen. Meer ogen = meer kans op succes.

Klik op 'Schrijf nieuw bericht', het E-mail adres is niet verplicht. De rode tekst is enkel reclame, deze link is volledig gratis :-)

Op je smartphone op de afbeelding klikken voor meer details!

Routeplan.jpg
spel1.jpg
spel2.jpg
spel3.jpg
spel4.jpg